Maailmanlaajuisesti on yli 422 MILJOONAA ihmistä, joilla on perussairautena diabetes, näistä 90% tyypin 2 diabeetikoita. Tämän tekee huolestuttavaksi se, että kyseinen tyyppi on täysin omilla elämäntapavalinnoilla ehkäistävissä oleva sairaus. Toisinpäin ajateltuna; tämä sairaus on täysin itseaiheutettua.

Mediassakin paljon puhuttu metabolinen oireyhtymä on oikeastaan vain alkua tyypin 2 diabetekselle, sitä voi siis kutsua myös esidiabetekseksi. Metabolisen oireyhtymän voi todeta olevan itsellä helposti, sillä seuraavista viidestä ehdosta kolmen toteutuessa, kannattaa ryhtyä muuttamaan elämäntapojaan ja karistamaan tyypin 2 diabetes kannoiltaan pois.

* Kun vyötärön ympärys ylittää miehellä 100 cm ja naisella 90 cm.

! Huomaathan, että vaara metabolisen oireyhtymän syntyyn on jo olemassa, kun vyötärönympärys on miehillä 94cm ja naisilla 80cm

* Veren triglyseridien määrä on suurentunut, eli yli 1,7 mmol/l

* Veren HDL- eli hyvä kolesterolin määrä on pienentynyt (miehillä alle 1,0 mmol/l ja naisella alle 1,3 mmol/l)

* Verenpaine on koholla (130/85 tai enemmän)

* Yön paaston jälkeen otettu verensokeri on ylärajoilla tai kohonnut (plasman glukoosipitoisuus on yli 5,7 mmol/l)

Näillä kriteereillä metabolinen oireyhtymä on yli kolmasosalla aikuisista suomalaisista miehistä ja naisista yli neljäsosalla. Monilla henkilöillä voidaan todeta kaikki häiriöt, toisilla vain kolme niistä. Oletko sinä yksi tästä porukasta?

Kaikkiin edellä mainittuihin arvoihin ja lukemiin pystyy vaikuttamaan omilla valinnoillaan. Jo 5-7% painonpudotus auttaa karkottamaan tyypin 2 diabetesta kauemmas. Syömällä terveellisesti suositusten mukaan, eli hyviä rasvoja, paljon kasviksia, vähemmän suolaa ja luonnollista prosessoimatonta ruokaa ilman jokapäiväisiä sokeriherkkuja saat loputkin arvot alemmas. Mielestäni on ollut surullisen mielenkiintoista huomata, kuinka moni hoikkakin ihminen on saanut itselleen metabolisen oireyhtymän vain syömällä paljon sokeria, vaikka keho ei reagoikaan siihen lihomalla. Tiesitkö muuten, että hyperglykemia eli korkea verensokeri yksinään pitkään jatkuneena johtaa tyypin 2 diabetekseen?

Jos nämä lukemat aiheuttivat pelottavia tunteita, ei hätää. Jo pienillä muutoksilla saat paljon aikaan. Jo aiemmin mainitsin ruokavalion muutoksista. Tämän tueksi liiku viisi kertaa viikossa 30 minuutin ajan. Jo näin pieni määrä mitä tahansa liikuntaa auttaa sinua karistamaan tyypin 2 diabetesta, riippumatta liikunnan tehosta. Pääasia on, että liikut oman kuntosi mukaan edes jotenkin!

Mutta mitä tehdä, jos jo elät terveellisesti ja edellä mainittujen suositusten mukaan, ja silti lääkärit pelottelevat metabolisella oireyhtymällä tai tyypin 2 diabeteksella?
Joskus tarvitaan hieman lisäapua, joista yksi aivan loistava vaihtoehto on Neolifen Botanical Balance. Tuote nimittäin säätelee kehon glukoositasapainoa ja auttaa taistelussa kehon hapettumisstressiä vastaan tunnettujen kasviperäisten aineiden sekoituksella.

Tuote sisältää:

* kanelia, sillä vaikuttaa siltä, että se hidastaa hiilihydraattien imeytymistä vereen.

* Kurkumasta otettu kurkumiini hillitsee myös verensokerin heittelehtimistä.

* Kromi on tärkeä insuliinin kofaktori, eli kemiallinen yhdiste, jonka vaikuttaakseen pitää toimia yhdessä toisen tekijän kanssa. Kromi on välttämätön terveelliselle hiilihydraattien aineenvaihdunnalle sekä sokerin insuliiniresponsiivisuudelle. Tuotteen sisältämä kromi on otettu hiivasta, kaikkein bioaktiivisimmasta muodosta.

* Alfalipoiinihappoa, joka tarjoaa suojaa vapaita radikaaleja vastaan, joita muodostuu aineenvaihdunnan toiminnan yhteydessä ja auttaa tukemaan normaalia verensokeritasoa, sekä tukee solujen kykyä hyödyntää insuliinia. Vapaat radikaalit ovat ihmiselle välttämättömiä atomeja ja molekyylejä. Kuitenkin niiden liiallinen esiintyminen elimistössä voi johtaa soluvaurioihin ja sairauksiin.

Pelkästään kurkuman/kurkumiinin ja kanelin ansiosta kognitiiviset toiminnot ja hyvinvointi parantuu, veren lipidit tasoittuvat sekä kehon yleinen alhaisen tason tulehdus vähenee. Tämä kolmikko yhdessä tukee veren glukoositasojen (= verensokeri) pysymistä normaalina paastoamisen aikana ja sen jälkeen. (Solomon & Blannin, 2009, Wickenberg et al.2010)

Kaiken tämän lisäksi Botanical Balancessa käytetyt mausteet sisältävät runsaasti polyfenoleja, joiden yksi tunnetuimpia (erityisesti flavonoidien, fenolihappojen ja tanniinien) ominaisuuksia on hiilihydraattien imeytymisen hillitseminen. Polyfenolit myös suojaavat sydänsairauksien riskiltä, vähentää hapetusstressiä sekä vaikuttavat moniin aineenvaihdunnallisiin reitteihin, sisäeritykseen ja solujen väliseen signaalinvälitykseen rasvakudoksessa.

Yksi tärkeimpiä polyfenolien ominaisuuksia on niiden ehkäisevä vaikutus moniin diabeteksen aiheuttamiin liitännäissairauksiin, kuten retinopatiaan, nefropatiaan ja neuropatiaan. Erityisesti antosyaniineilla, flavonoideilla ja muilla polyfenolisilla yhdisteillä voidaan parantaa diabeetikkojen elämänlaatua.

Lyhyesti ja ytimekkäästi sanottuna; Botanical Balancen sisältämien ainesosien johdosta verensokerin heilahtelut tasoittuvat. Jokainen, joka kärsii verensokerin heilahteluista, tai jonka läheinen kärsii näistä piikeistä, ymmärtää tämän merkityksen. Vireystilan ja mielialan vaihtelut siis tasoittuvat. Kuinka mukavaa myös työnantajalle!
Tämä täysin vegaaninen (!) tuote on aivan huipputason apu diabetes 2:n torjunnassa!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *