Lisäravinteet, kuka niitä tarvitsee ja mihin?

Lisäravinteet jakavat hurjasti mielipiteitä, toiset käyttävät lisäravinteita hurjia määriä, vaikka ruokavalio on täysin kunnossa. Toinen ääripää taas on sitä mieltä, että lisäravinteet ovat rahanhukkaa ja hyödyttömiä. Tässä ääripäässä ovat usein myös ne, jotka sairastavat paljon ja joiden peruskunto on heikko. Näiden väliin jäävät ne, jotka käyttävät lisäravinteita täsmäiskuna esim. flunssaa vastaan, mutta eivät käytä säännöllisesti mitään.

Ammatillisessa mielessä personal trainerina olen ehdottomasti takinkääntäjä. Vielä vuonna 2008 julistin, että ruoasta saa kaiken, mitä ihminen kehossaan tarvitsee. Muistan, kuinka saarnasin eräälle asiakkaalleni lisäravinteista, kuinka ne ovat turhia. (Anteeksi sinulle, jos tunnistat itsesi.) Samaan aikaan ihmettelin, kuinka asiakkaani ovat usein sairaana, liikuntaa oli liki mahdoton lisätä asiakkaiden ohjelmaan, kun lihakset eivät palautuneet ja uusi ruokavalio pisti vatsan ja koko elämänrytmin sekaisin.

Vuoden 2009 tietämillä aloin kaikessa hiljaisuudessa tutkia lisäravinteiden maailmaa. Kokeilin itse ja asiakkaiden kanssa erilaisia lisäravinteita erilaisiin oireisiin ja vaivoihin. Samalla silloinen mieheni joutui myös koekaniiniksi vuosiksi. Milloin oli mikäkin purkki kokeilussa ja tarkisteltiin kehosta muutoksia tai niiden puutteita. Vein huomattavia summia noiden etsintävuosien aikana luontaistuotekauppoihin ja eri tuotemerkkien myyjille.

Vuonna 2013 keväällä kuulin ensimmäisen kerran Neolifesta yrittäjäristeilyllä. Tuote jäi kiinnostamaan puhtaasti kahden iloisen esittelijän ansiosta. Minulla oli kuitenkin kalenteri täynnä töitä ja asia jäi. Jatkoin hyvien lisäravinteiden etsimistä.

Tuli syksy 2013 ja törmäsin jälleen Neolifeen, tällä kertaa jumppatapahtumassa ja paikalla oli eri ihmiset ja jälleen yhtä iloisina. Vaikutuksen minuun teki se, että ohjaaja, jonka tiesin ohjaavan yhtä paljon jumppaa kuin minä, sanoi palautuvansa nykyään paremmin kuin koskaan ennen.
Asia jäi kaihertamaan niin, että halusin tietää lisää. Tutkin ja kyseenalaistin, kyselin ja tarkistin. Pikkuhiljaa aloin ymmärtämään ja jopa hyväksymään, että ravinnosta ei nykypäivänä enää saa kaikkea mitä keho tarvitsee maaperän köyhtymisen ja teollisten valmistusmenetelmien vuoksi. Ihmiset oireilevat eri tavoin; pitkittyneitä flunssia, toistuvia vatsatauteja, perussairauksien voimakkaita oireita, lihaskipuja liikunnan jälkeen, päänsärkykohtauksia… oireita on niin monia ja useimmat niitä, jotka ihminen vain hyväksyy osaksi omaa arkeaan. Voin kokemuksesta sanoa, että ymmärrän tämän. Sitä ei edes ymmärrä kuinka huonosti voi, ennen kuin voi paremmin. Mutta miten voi haluta voida paremmin, jos ei edes ymmärrä, kuinka huonosti nyt voi?

Itse käytän lisäravinteita oman hyvinvointini parantamiseen sekä suosittelen asiakkailleni heille sopivia lisäravinteita heidän tarpeisiinsa. Moni kuittaakin minun käyttöni sillä, että olen niin hurjan allerginen, etten voi ravinnosta saada kaikkea mitä keho tarvitsee.
Itse syön kaksi kertaa viikossa kalaa, yleensä useamminkin. Punaista lihaa en ole syönyt yli kahteenkymmeneen vuoteen. Syön päivittäin pähkinöitä, erilaisia rasvoja sekä huolehdin riittävästä proteiinin saannista ruokavaliossani. Syön hiilihydraatit täysjyväviljoista sekä monipuolisista kasviksista, joita tulee helposti syötyä kilo, jopa kaksi päivittäin. Kyllä, syön myös sokeria, mutta en tarvitse sitä päivittäin. Tämä on minun, allergikon päivittäinen ruokavalioni, voitko sanoa samaa omasta ruokavaliostasi?

Ruokavalion hyvästä perustasta huolimatta koin, että tarvitsen jostain lisäapua, sillä talvet menivät pitkittyneiden flunssien ja vatsatautien kiusatessa ja lihakset olivat kipeitä jokaisen liikuntakerran jälkeen (tuohon aikaan päätyöni oli ryhmäliikunnanohjaaja, joten lihaskipu oli jatkuvaa). Atooppinen ja allerginen ihoni oli niin kuiva, että jouduin rasvaamaan ihoni pahimmillaan jopa viisi kertaa päivässä ja migreenikohtaukset riivasivat 2-3 kertaa kuukaudessa. Ystäväni olivat tottuneet siihen, että lyhyelläkin aikavälillä jouduin perumaan tapaamisia jonkin sairauden vuoksi. Työni hoidin kuitenkin ja mietin samalla, millaisen esimerkin asiakkaille oikein annan.

Siitä, kun minä otin käyttööni Neolifen, on tämän kirjoituksen julkaisuajankohtana lähes tarkalleen seitsemän vuotta. En ole rasvannut ihoani viiteen vuoteen. Migreenikohtauksia minulla on nykyään noin 2 vuodessa, nekin lieviä ja yleensä olen tuolloin itse aiheuttanut kohtauksen liian pitkillä ruokaväleillä sekä valvomisella. Liikunnan jälkeen olen valmis koska tahansa liikkumaan uudelleen. Lapsenikin saa istua äidin sylissä milloin vain haluaa, sillä lihakset eivät enää satu. En sairasta enää pitkittyneitä flunssia, vaan lievät nuhat paranevat päivässä parissa. Vatsataudit eivät enää ole osa meidän perheen arkea. Voin nykyään jopa syödä pieniä määriä allergeeneja saamatta kohtausta. Edelleen olen tarkka siitä mitä syön, mutta vahinko ei enää vie minua sairaalaan.

Suosittelen nykyään asiakkailleni Neolifen tuotteita. Käytän lisänä myös muita hyväksi ja minulle sopivaksi todettua lisäravinteita tarpeen mukaan. Jokainen saa päättää itse, mitä käyttää, mutta Neolifesta on itselläni parhaat kokemukset. Asiakkaideni kokemuksia en valitettavasti voi julkisesti kertoa, mutta lähes jokainen on kokenut Neolifen tuotteet hyviksi. Itse kokeilin myös muiden vastaavia tuotteita, mutta Neolife kokonaisuutena on vakuuttanut minut toimivuudellaan. Nämä ovat toki minun kokemuksiani, enkä voi taata, että kaikki sopii kaikille. Mutta kokeilemallahan se selviää, mikä tuote tai tuotemerkki sopii sinulle.


Esimerkkinä voisin kertoa vaikka tällaisen kovin tavallisen tilanteen asiakkaideni keskuudessa; Tiedät, ettet syö kalaa ja aloitat omega-3-lisäravinteiden käytön. Käytät purkin, ehkä toisenkin, mutta et huomaa mitään muutoksia kehossasi tai olemuksessasi. Moni kysyykin, että mitä pitäisi odottaa? Se riippuu ihmisestä. Omega-3:n puutos kun voi näkyä niin monella tavalla. Mutta jos mikään, ei niin mikään muutu, onko tuote silloin hyvä juuri sinun kehollesi? Ei ole. Jos taas huomaat esimerkiksi, että mielialasi on parempi tai muistat asioita paremmin, ihosi ei enää kuivu tai lihakset palautuvat paremmin, on tämä kyseinen merkki sinulle hyvä.

 

Voisin siis yhteenvetona todeta, että lisäravinteita tarvitsevat kuntoliikkujat, urheilijat ja usein sairastavat sekä kaikki ne, joiden olo voisi olla parempi.
Vuosien etsinnän ja käytön jälkeen voin sydämestäni sanoa, että kahta en vaihda; Neolifea ja… no, lähes kaiken muunhan olen tässä vuosien varrella jo vaihtanut😉

Tutustu tuotteisiin ja tee tilaus helposti silloin kun sinulle sopii:
https://velipekkaruusunen.neolifeshop.com/

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *