Eli suomeksi; ”Jos haluat jotain, mitä sinulla ei ole koskaan ollut, sinun pitää tehdä jotain, mitä et ole koskaan tehnyt.”
Tämän lauseen avulla olen tehnyt isojakin ratkaisuja, koska olen halunnut jotakin omien rajojen, tottumusten ja tapojen ulkopuolelta.

Todella usein myös laihtuminen tai vaikka lihasten kasvatus on kiinni enimmäkseen siitä, että omat tavat eivät vain tue tavoitetta. Jos sinulla ei ole koskaan ollut näkyvää sixpackiä, ja haluat sen näkyviin, tulee sinun tehdä jotain, mitä et ole ennen tehnyt. Jos olet laihduttanut kymmenen kertaa onnistuneesti ja aina kilot ovat tulleet takaisin, pitää sinun muuttaa toimintatapojasi seuraavalla kerralla kun laihdutat.

Moni ajattelee, että ”Onks pakko, jos ei haluu?”, vaikka kysymyksen tulisi olla ”Onks pakko jos haluu?”
Onko pakko tehdä töitä saavuttaakseen tavoitteensa? On.
Onko pakko muuttaa tapojaan saadakseen sen, mitä haluaa? On.
Tämä ei päde vain laihdutukseen, vaan menestykseen työelämässä, avioliiton ylläpitoon, vanhemmuuteen, treeniin ihan mihin vain.
Vanha totuus on, että mitään ei saa ilmaiseksi.

 

Joten jos jotain haluat, on sinun pakko tehdä sen eteen töitä. Kuulostaa itsestään selvältä, mutta ei todellakaan aina ole sitä. Sillä kun olet päättänyt saavuttaa tavoitteesi, sinun pitää tehdä sama päätös joka päivä, joka hetki, joka tunti uudelleen ja uudelleen. Se, että käyt lenkillä, ei välttämättä tee sinusta maratoonaria. Sinun pitää todennäköisesti myös muokata ruokavaliotasi, käydä kuntosalilla ja mahdollisesti jättää jokin lempiharrastus pois, koska aika ei vain riitä kaikkeen. Lihas ei kasva pelkällä salitreenillä, vaan saadaksesi näkyvät lihakset sinun pitää tarkistella jälleen ruokavaliotasi, hoitaa jumit pois ja jättää liiallinen aerobinen treeni vähemmälle. Antaaksesi aikaa perheellesi, pitää ajankäyttöä tarkastella laajemmin.
Niinpä. Muutos on vaikeaa, mutta aina tekemisen arvoista!

 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *