Kipu on jännittävä asia, sillä siihen tottuu. Moni on sitä mieltä, että ”minun kehoni nyt vain sattuu” tai ”minulla on aina ollut niskat jumissa” tai ”siihen on niin tottunut, että elän kivun ehdoilla”. Ei tarvitse tottua, ei tarvitse olla ikijumissa. Kehon ei kuulu sattua koko ajan! Ei edes suurinta osaa aikaa! Terve keho ei kipuile!

Oletko koskaan ajatellut, mitä kipu oikeasti aiheuttaa?

Ihan ensiksi nostetaan esiin stressi. Kipu nostaa kehon suojamekanismit stressihormonit koholle. Ja kun keho on stressaantunut, se vaikuttaa hormonitoiminnan kautta moneen asiaan; lihas ei kasva, uni häiriintyy, palautuminen kärsii, rasva alkaa kertyä erityisesti vatsan seudulle jne jne.

Kun keho on kivulias, keskittymiskyky kärsii ja työnteko ei ole niin tehokasta kuin kivuttomalla keholla. Tämän vuoksi sinulla kuluu aikaa enemmän työhön  ja vapaa-aikaa jää vähemmän. Tai vaihtoehtoisesti töitä jää rästiin aiheuttaen henkistä stressiä.

 

Koska kipujen vuoksi nukut vähemmän tai uni on laadultaan heikkoa, joudut keräämään energiaa jostain muusta, eli syömisestä, joten lihot. Stressihormoni kortisoli puolestaan takaa sen, että ylimääräinen energia kertyy vatsan seudulle. Vaikka kuinka treenaat, ei lihas kasva. Koska kipu aiheuttaa lähes aina lihasten jumitiloja ja jumissa oleva lihas ei kehity. Ja palautuminen on lähes olematonta, koska… stressi. Niinpä. Mahdoton noidankehä?

Ei ole!

On olemassa erilaisia keinoja purkaa tämä noidan kehä, ja jokaiselle on yksilöllistä miten kannattaa aloittaa.
Yksi lähtee liikkeelle ruokavalion muuttamisesta, toinen liikunnalla, kolmas ottaa avukseen lisäravinteet. Nämä ovat meidän suosimiamme keinoja. Lääkkeet, hieronta ja sohvalla makaaminen lääkärin kirjoittamalla sairaslomalla eivät auta kuin oireisiin. Jotta noidankehän voi purkaa, tulee pureutua syyhyn.
Kehomme on siitä mahtava, että se kyllä korjaa itse itsensä, jos sille antaa oikeita työkaluja! Tämä on myös pidemmällä tähtäimellä kustannustehokkaampi tapa kivun hoitoon.
Eikö olekin uskomaton ajatus, että kehoa voi opettaa kivuttomaksi?

Erityisesti Paula tekee tätä päivittäin työssään personal trainerina; korjaa kehon asentovirheitä, opastaa ruokavalioiden suunnittelussa ja yhdessä autamme valitsemaan oikeat lisäravinteet juuri sinulle! Kaikkien ei tarvitse muuttaa kaikkea, jos et tiedä mistä lähteä liikkeelle, ota yhteyttä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *